Во еден мој поодминат пост ги замолив лекарите да
бидат поддршка за своите пациенти, да не ги разоружуваат, да не им даваат
рокови, да не ги именуваат како бројка или "мајка-татко".
Сега сакам да им го обрнам вниманието на друга тема, која за мене е неверојатно значајна и токму заради тоа ќе испратам писмо до лекарската комора на Македонија. Имено многу често слушам дека препорака на лекарите е кога се пациентите на хемотерапија или кога им е дијагностициран тумор или рак дека им препорачуваат да јадат "јака" храна, односно повеќе месо, па дури имам и чуено како лекар ја испраќа звојата пациентка со тажна вест дека и останува уште многу малку живот па да оди да се најаде донер (зошто баш донер не ми е јасно), да си пушти душа и да ужива.
токму таа, за докторката пациентка, за мене госпоѓа е инспирација за моето писмо. Таа почна со диета со жива храна уште исиот ден, почна со терапија со масло од канабис, кое лекарката не сакала да и го пише иако за таа дијагноза е легално и оди на рецепт, и еве денес трета година како е жива, ама уште поважно е здрава.
Мили доктори "јака" храна е храната која е богата за нутритиенти, храната која алкализира, храната која регулира. Таму нема месо, таму нема млечни производи, таму не се вари, пржи и печи. Се јади свежо, со што се алкализира телото и НЕМА НОВИ КАНЦЕР КЛЕТКИ. Ова истово важи и за луѓе со автоимуни болести, за дечиња кои често се разболуваат, со еден збор за сите кои имаат слаб имунитет. Имунитетот со донер и бурек не се крева. Затоа ве молам, внимавјте со препораките.
Post a Comment